Expositie BOLD in galerie LOOF Jubbega

JUBBEGA - In galerie LOOF te Jubbega is van 17 februari t/m 25 maart 2018 de expositie BOLD te zien. De opening zal 17 februari plaatsvinden om 16:00 uur.

BOLD bestaat uit werken van Ingrid Simons, Yves Malfliet (BE) en Paul Smulders.

Yves Malfliet maakt zowel monumentale installaties, ready mades, keramische sculpturen, als ook performances en happenings. Zijn (keramische) werken worden gekenmerkt door een ongebreideld fantasievolle combinatie van barokke en kitscherige elementen, die evengoed uit zijn eigen vingers rollen als uit de kringwinkel afstammen.

Paul Smulders is een schilder pur sang. Hij heeft het schilderproces als thema van zijn werk gekozen. Zonder vooropgezet plan laat Smulders zich leiden door zijn schildermateriaal. Hij werkt met diverse verfsoorten, inkten en lakken, die hij op elkaar laat inwerken als in een alchemistisch proces. In zijn huidige werk staan motieven uit de natuur centraal. Smulders’ werk toont niet alleen landschappelijke motieven, maar laat ook de dynamiek zien zoals die in de natuur werkzaam is.

Ingrid Simons is geïnteresseerd in het deconstrueren van het landschap en de wederopbouw van een nieuwe, ruwe en fysieke realiteit van mijn persoonlijke ervaring. Dit proces is haar bijdrage aan de historische traditie van het landschap schilderen. Het is voor haar belangrijk om deze traditie te continueren, omdat ze gelooft in het potentieel onze menselijke natuur te begrijpen door middel van het onderzoek van onze relatie met onze omgeving. Zij doet dit door schilderen.