Lezing over het scepticisme in Witte Kerk Hemrik

HEMRIK - In de Witte Kerk Hemrik wordt op woensdag 21 februari van 20.00 tot 22.00 uur een themabijeenkomst georganiseerd met als onderwerp ‘Een gezonde dosis scepsis’.

Wat levert een sceptische kijk op gezondheidszorg ons op? Het filosofisch scepticisme stelt dat de menselijke geest van nature onbekwaam is om iets met zekerheid te weten. Maar wat betekent dat in het dagelijks leven? Kunnen we vertrouwen op de richtlijnen en adviezen van de medische wetenschap en de farmaceutische industrie? Of moeten we deze met scepsis benaderen?

Jan Nikkels (huisarts) vertelt vanuit zijn praktijkervaring waar en hoe een sceptische benadering noodzakelijk en zinvol is. Wat levert dat op? En waar liggen de grenzen?

Albert Bouwman (docent filosofie Ooststellingwerfcollege) zal de avond aftrappen met een korte schets van het filosofisch kader van de avond.

Tijdens de avond zal er ruim de gelegenheid zijn voor vragen en discussie. Het eindexamenonderwerp filosofie voor vwo is dit jaar scepticisme. De avond is mede georganiseerd voor vwo-leerlingen filosofie, in samenwerking met het Stellingwerf College in Oosterwolde.

Entree: €6,-,scholieren €3,-. Aanmelden is noodzakelijk via www.wittekerkhemrik.nl.