Uilenballen pluizen met It Fryske Gea

EARNEWÂLD - ÂLD - Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen maandag 26 februari uilenballen pluizen in Earnewâld.

Samen met onze enthousiaste jeugdleiders Anne Jan Schaper, Pieter Visser en/of Harry Velvis, gaan de kinderen op onderzoek uit in het bezoekerscentrum van It Fryske Gea. Dit centrum ligt aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen.

Dit park is de ideale plek om meer te leren over de uil. Want wat weten we eigenlijk over deze roofvogel en hoe ontdekken we wat hij eet?

De braakbal vertelt het ons! Doordat het vol haren en botjes zit kan een uil het niet verteren en spuugt hij het uit in de vorm van een bal. Een bron vol interessant onderzoeksmateriaal! Aan de hand van deze uilenballen achterhalen we wat hij heeft gegeten. Hoe we dit doen?

Met handige tools! We pluizen de braakballen uit op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit ‘skelet’ plakken we uiteindelijk op een heus braakballendiploma die iedereen mee naar huis krijgt. Verder vertelt onze natuurgids de kids over het leven van roofvogels en uilen. Een superleuk én leerzaam uitje!

De excursie is van 10.30 – 12.00 uur of van 13.00 – 14.30 uur. Opgave kan tot uiterlijk zondag 25 februari tot 15.00 uur via 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,-.

Foto It Fryske Gea