Excursie natuur opruimen

EARNEWALD - In natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen wordt vrijdag 2 maart van 10 tot 12 uur een jeugdexcursie gehouden.

Help de natuur én geniet van volop natuurplezier onder leiding van de enthousiaste jeugdexcursieleider Pieter Visser. Aanmelde kan tot uiterlijk donderdag 1 maart om 15 uur via 0511 – 53 96 18.

Ruim je kamer op! Heb je dat wel eens gehoord? Elke keer kijk je er weer tegenop. Wanneer jouw kamer uiteindelijk weer netjes en schoon is, dan ben je toch trots. Een nette kamer is toch veel fijner? Zo werkt het ook in de natuur. De dieren en planten houden niet van rommel.

Het probleem is alleen dat zij er geen bende van maken, dat doet de mens. Sommige mensen zijn slordig en laten hun plastic bekertjes en ander rommel achter in de natuur. Wil jij een steentje bijdragen? Kom dan naar deze speciale jeugdexcursie, help mee om op te ruimen en ga mee op een wandeling met de boswachter.

It Fryske Gea heeft een hekel aan rondslingerend afval in de natuur. Wilde dieren raken verstrikt in het vuil, raken gewond en kunnen zelfs ziek worden. Zo raken heel veel egels met hun gezicht verstrikt in McFlurry-bekertjes en ligt vaak afval in vogelnesten.

Het meeste afval breekt maar moeizaam af in de natuur. Een colablikje doet er tussen de 80 en 200 jaar over om af te breken en een petflesje met water ongeveer 10 jaar. Dat is genoeg reden om onze natuurgebieden schoon te houden.