Gezamenlijk concert The Young Source, Amazing Kids & Blide Sjongers

BOORNBERGUM - In de vGKN-kerk in Boornbergum is vrijdag 2 maart om 19 uur een optreden van Christelijk kinderkoor The Young Source uit Boornbergum.

Het koor treedt op met met de Blide Sjongers uit Dokkum en de bekende Amazing Kids van het muzikale echtpaar Hanneke en Gert-Jan Scherff.

Met dit koor uit Molenaarsgraaf (ZH) heeft The Young Source een bijzondere band die ervoor zorgt dat het topkoor voor de derde keer in de line-up is opgenomen.

De afgelopen weken hebben de drie koren aan een speciaal programma gewerkt waarbij vooral de songs van de nieuwe cd 'Popcorn' van de Amazing Kids worden gezongen. De drie koren brengen ook eigen nummers ten gehore. De organisatie is in handen van Heleen van der Meulen, die al vele jaren The Young Source onder haar muzikale vleugels heeft. Het koor bestaat bijna 25 jaar en telt eveneens 25 jonge sjongers en sjongeressen in de basis-schoolleeftijd.

Deelnemers

De Amazing Kids staan al jaren onder leiding van het professionele muzikale echtpaar Hanneke en Gert-Jan Scherff. Van hun hand zijn talloze kinderliedjes die vooral zijn opgenomen in de bundel Opwekking voor Kids en drie cd's: Confetti, Goud en Surprise. En nu is daar dus Popcorn bij gekomen, een cd met aanstekelijke liedjes voor jong en oud.

Ook de choreografie en de dramastukken worden door hen bedacht. Er wordt twee- of drie-stemmig gezongen. Er is veel aandacht voor zangtechniek, dans en theater. Daarnaast zijn groepsvorming, performance en geloofsopbouw erg belangrijk. Iedereen heeft een taak in het programma. In 2015 wonnen de Kids de eerste prijs met het korenproject Nederland Zingt Steeds Beter. Amazing zingt liederen over God.

Karina Tjepkema leidt de Blide Sjongers uit Dokkum, een koor voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Momenteel telt het jonge gezelschap 13 leden.

Workshop

De middag voorafgaand aan het concert geeft Hanneke Scherff een workshop aan de koren waarbij de choreografie van de liedjes nog verder wordt geperfectioneerd. De koren trekken die middag heel intensief met elkaar op. Het kan dan ook niet missen of het concert wordt een onvergetelijke happening. Niet alleen voor de jonge artiesten maar zeker ook voor het aanwezige publiek.