Genomineerde top-advocaat verzorgt spreekuren in de Bibliotheek

GORREDIJK - Advocate Brenda van Lee, die regelmatig gratis juridisch spreekuur houdt in de bibliotheek, is voor de tweede keer op rij genomineerd als beste strafrechtadvocaat.

Advocate Brenda van Lee maakt voor het tweede jaar op rij kans op de titel Beste strafrechtadvocate van Nederland. Brenda van Lee verzorgt al enkele jaren inloop-spreekuren in de bibliotheken van Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega. ,,We zijn er trots op dat we haar in huis hebben en we vinden het belangrijk dat mensen weten dat ze gratis juridisch advies kunnen inwinnen bij de bibliotheek'', aldus Maartje Reitsma van Bibliotheken Zuidoost Fryslân.
Conflict Wie in een conflict terecht is gekomen of zit in een situatie waarin een conflict dreigt kan gratis bij haar terecht. Advocate Brenda van Lee geeft juridisch advies, voert onderhandelingen of bemiddelt, net wat er nodig is. Zij zoekt naar de beste en snelste oplossing om het conflict op te lossen. Bezoekers krijgen duidelijke en heldere adviezen in begrijpelijke taal, zodat ze direct weten waar ze aan toe zijn. Van Lee is erg gedreven om mensen bij te staan bij het oplossen van hun juridisch probleem: ,,Iedereen heeft Recht op mijn Juridisch Advies. Ik wil graag de drempel verlagen, zodat mensen tijdig advies inwinnen. Wacht niet te lang, sommige problemen kun je voor zijn. Als advocaat wil ik ook een maatschappelijke bijdrage leveren en daarom kom ik graag naar de bibliotheken toe om kosteloos juridische vragen te beantwoorden.'' Haar aanpak kenmerkt zich door korte lijnen, praktisch en oplossingsgericht meedenken, maar in voorkomende gevallen een procedure zeker niet schuwend. Het spreekuur in de bibliotheek van Gorredijk is elke vrijdag van 17.30–18.30 uur en in Oosterwolde elke eerste donderdag van de maand van 17.00–18.00 uur. Kijk voor de beschikbaarheid op de website www.bzof.nl. Kan de vraag niet wachten tot het eerstvolgende spreekuur, bel of mail dan voor een afspraak tussentijds. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De contactgegevens zijn te vinden op www.advocatenkantoorvanlee.nl