Winst voor DraGor heren en dames

Drachten - Zowel de heren als de dames van waterpolovereniging DraGor hebben dit weekeinde gewonnen. De heren nipt, de dames dik, waardoor ze weer een stapje dichter bij de derde plek kwamen.

De heren van DraGor moesten afreizen naar Almelo voor een stevige pot polo tegen het eerste herenteam van De Veene. Al snel in de eerste periode bleek dat de Friese verdediging niet goed op slot zat. DraGor kwam al snel met 3-1 achter. De gebroeders Groen wisten de stand weer gelijk te trekken door goed gebruik te maken van de man-meer situaties. De tweede periode was bijna een herhaling van de eerste periode. Pieter Veenstra verraste iedereen met een onverwacht schot in de kruising. Dean Damstra deed een duitje in het zakje met een mooie backhand.

De derde periode was het drama. Coach Onno Hoitinga vond het genoeg. Na een time-out, een preek en een schop onder de kont, nam aanvoerder Mitchell van den Adel het initiatief en zorgde ervoor dat DraGor weer aansloot. De laatste periode was het er op of eronder. Coen Bakker kreeg vrije ruimte op de rechterkant en schoot de bal onder de armen van de keeper. Johan de Haan wist uiteindelijk het winnende doelpunt te maken. Eindstand 12-13 in het voordeel van DraGor.

Doelputenmakers: Johan de Haan 4x, Magchiel Groen 3x, Mitchell van den Adel 2x, Jelmer Groen 1x, Pieter Veenstra 1x, Dean Damstra 1x, Coen Bakker 1x.

De heren hebben nu een weekje rust. Alle tijd om zich voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag 7 april mogen ze zich meten met de gedeeld nummer één van de competitie: ESTA De Kikker Heren 1.

De waterpolodames van DraGor moesten zaterdag naar Dokkum voor het gevecht tegen De Granaet.

In de voorgaande twee wedstrijden tegen elkaar hadden beide ploegen eenmaal gewonnen, dus het beloofde een spannende pot te worden. Lang bleef de score op 1-1, met name dankzij sterk keeperswerk bij de Granaet en goed verdedigend spel van DraGor. In de laatste periode wisten de dames van DraGor te winnen op conditie en samenspel. Uitslag: 1-4 in het voordeel van DraGor.

Doelpuntenmakers: Maaike de Boer (2), Amarens Gaikema (1) en Johanna Merkus (1).

Dankzij deze overwinning zal de volgende wedstrijd een directe strijd zijn om de derde plek; de wedstrijd is op 14 april om 18.00 in Drachten tegen de dames uit Meppel.