Bijenvereniging geeft cursus voor aspirant-imkers

Drachten - De Bijenvereniging Beetsterzwaag/Drachten en omstreken verzorgt in april een driedelige kennismakingscursus met het werk van de imker.

De Bijenvereniging Beetsterzwaag/ Drachten en Omstreken biedt belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met bijen en het bijenhouden. Aan bod komt hoe een bijenvolk zich het jaar rond ontwikkelt en wat de rol van de imker daarin is. De cursisten leren ook wat je allemaal moet weten om succesvol te kunnen imkeren. Hoeveel tijd zit er in de verzorging en wat kost het allemaal om te beginnen aan deze hobby?

Naast het bijenhouden is er ook aandacht voor de wilde bijen, drachtplanten en biodiversiteit. De theoretische kennismaking wordt afgesloten met twee praktijkmiddagen op een van de bijenstallen. Daar kunnen de deelnemers samen met een ervaren imker een kijkje nemen in de bijenkast. Wie enthousiast is geworden na deze kennismaking en echt wil gaan imkeren kan vervolgens de Basiscursus Imkeren gaan volgen. Deze wordt jaarlijks op diverse plaatsen in Friesland gegeven. 

De kennismakingscursus bestaat uit drie theorieavonden die worden gehouden op dinsdag 10, 17 en 24 april van 19:30 tot 22:00 uur bij Passiflora in Drachten. De
praktijkmiddagen worden gehouden op diverse bijenstallen. Deze zijn op zaterdag 12 mei en 2 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn maximaal 18 plaatsen beschikbaar. Kosten inclusief informatie materiaal:  25 euro. Aanmelden voor 4 april bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op de site van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging of op mailadres bijenkennis@ziggo.nl.