Drie dagen top badminton bij Paastoernooi BDC

Drachten - Tijdens het jaarlijkse Paastoernooi van Badmintonclub Drachten komen zaterdag en zondag de toppers van Nederland binnen de lijnen.

Op zaterdag 31 maart en zondag, Eerste Paasdag, 1 april vindt het jaarlijkse toernooi van de badmintonclub Drachten plaats. Er zijn ongeveer 130 deelnemers uit het hele land. Er wordt gespeeld op de niveaus 1 tot en met 8. In categorie 1 worden de spelers geplaatst die spelen in eredivisie, eerste en tweede divisie landelijk. Van Badminton club Drachten doen in de hoogste klasse 12 spelers mee.

Dit jaar komt de top van Nederland naar Drachten. Nummers 2, 5 en 6 van de nationale ranglijst gaan elkaar uitdagen (respectievelijk Nick Fransman (het Duitse SC Union) , Aram Mamhoud en Thomas Sibbald (beide van BV Almere). Bij de deelnemende dames staat Raquel Humpris van Duinwijck uit Haarlem, het hoogst op de nationale ranglijst (nr. 11).

De spelers van Badmintonclub Drachten gaan een grote rol spelen in de categorieën 4,6 en 8. Kanshebber is Aron Buisman, tweede geplaatst in de herenenkel 4. Alle wedstrijden vinden plaats in sporthal de Drait. De finales vinden plaats op zondagmiddag vanaf ongeveer 1 uur. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis.