Mantelzorgcafé Opsterland spreekt over respijtmogelijkheden voor mantelzorgers

Gorredijk - Respijtmogelijkheden voor mantelzorgers, dat is het thema van het mantelzorgcafé voor mantelzorgers uit Opsterland. Het café wordt op woensdagmiddag 4 april van twee tot vier uur georganiseerd door het Steunpunt mantelzorg in clubhuis de Opstap in de Skâns aan de Loayersstrjitte 2 in Gorredijk.

De zorg voor een naaste kan veel van de mantelzorger vergen. Er zijn mogelijkheden om de zorg even over te dragen (respijt), maar mantelzorgers
staan er vaak niet bij stil of gunnen zichzelf geen tijd om het uit te zoeken. Pas als het water al aan de lippen staat wordt er over nagedacht. Beter is het om goed voorbereid te zijn, zodat er gebruik van respijtmogelijkheden kan worden gemaakt als het nodig is. Tijdens het mantelzorgcafé krijgen de mantelzorgers informatie over respijtmogelijkheden van zorgverzekeraar de Friesland, het Gebiedsteam gemeente Opsterland en Timpaan Welzijn.

Wie zelf mantelzorger is of interesse heeft voor deze bijeenkomst kan zich opgeven voor 29 maart door contact op te nemen met Tina Kraai, telefoon 06- 51203428, e-mail t.kraai@timpaanwelzijn.nl. Voor meer informatie of ideeën voor een thema kunnen belangstellenden hier ook terecht. Wie problemen heeftn met vervoer of oppas, kan ook contact opnemen met Timpaan, voor advies of om te helpen iets te regelen.

Aan het Mantelzorgcafé zijn geen kosten verbonden.