Opsterlandse clubs scoren voor de clubkas in de Vriendenloterij

Wijnjewoude - Opsterlandse clubs scoren flinke bedragen voor hun clubkas in de Vriendenloterij. ODV zag de opbrengst dit jaar maar liefst met 1420 procent stijgen.

De achterban van voetbalvereniging ODV brengt dit jaar 3.720 euro extra bij elkaar voor de clubkas. Vier verenigingen in Gorredijk mogen dankzij hun achterban dit jaar 2.244 euro extra verdelen. Deze achterban steunt de club namelijk door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. ODV heeft zichzelf ten opzichte van vorig jaar overtroffen. De vereniging ontving in 2017 een bedrag van 245 euro. Dit jaar komt er 3.475 euro extra binnen in de clubkas, een stijging van 1420 procent.

Fondsenwerving

Naast ODV zijn er in Nederland nog enkele duizenden andere clubs en verenigingen die via de VriendenLoterij zorgen voor extra inkomsten voor de clubklas. Dit jaar is er in totaal ruim 4,8 miljoen euro uitgekeerd, 300.000 euro meer dan vorig jaar. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving. Daarnaast spelen deelnemers die meespelen met een lot voor hun club steeds langer mee.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Mobiele nummer

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 528.000 huishoudens mee voor 50 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 846 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl 

Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs