Fietscursus in Ureterp en Gorredijk

Gorredijk/Ureterp - Statushouders uit de gemeente Opsterland krijgen de kans om onder leiding van gecertificeerd fietsdocente en tevens Buurtsportcoach Geerte Kwant te leren fietsen. De cursus loopt tot eind juni 2018.

Het doel van de cursus is om de nieuwkomers veilig te laten manoeuvreren in het drukke Nederlandse verkeer. De cursisten zijn twee week geleden begonnen met de fietscursus op de parkeerplaatsen bij Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk en MFC de Wier in Ureterp.

Evenwicht

Tijdens de eerste les werd aandacht besteed aan het evenwicht en stuurkunsten op de fiets. Er wordt geoefend op kleine vouwfietsen, zodat de cursisten veilig met beide voeten bij de grond kunnen. Al na de eerste les konden vier van de negen cursisten een volledige ronde zelfstandig al fietsend afleggen.

Tijdens de cursus zal naast het fietsen in het verkeer ook aandacht besteed worden aan de theorie. In de theorielessen leren deelnemers aan welke zijde van de weg er gefietst wordt, uit welke onderdelen een fiets bestaat en leren ze het herkennen en begrijpen van verkeersborden.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van lessen kunnen contact opnemen met Buurtsportcoach Geerte Kwant via een mail aan: geerte@sportfryslan.nl