Opnieuw drie wereldtitels voor Alyda Norbruis

RIO DE JANEIRO/URETERP - Alyda Norbruis uit Ureterp heeft op de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in Rio de Janeiro opnieuw drie gouden medailles gewonnen. De wedstrijden waren op de zelfde baan waar de Ureterpse twee jaar geleden tijdens de Paralympische Spelen ook driemaal goud won. De wielrenster was in de C2-klasse de sterkste op de 3 kilometer achtervolging, 500 meter tijdrit en de scratch.

De Ureterpse parawielrenster, die woensdag 28 maart haar 29ste verjaardag viert, heeft nu in totaal tien wereldtitels behaald. ,,Nooit had ik verwacht dat ik weer mocht zeggen dat ik drievoudig wereldkampioen ben! De afgelopen dagen waren druk, vermoeiend maar bovenal onzettend mooi’’, aldus Norbruis op haar Facebookpagina. ,,Ik wil iedereen bedanken voor de vele reacties en felicitaties. Het doet mij zo onzettend goed om van iedereen steun en support te krijgen.’’

Paralympisch wielrenster Alyda Norbruis heeft als volgende grote doel Tokyo 2020. Daar worden de Olympische en Paralympische Spelen gehouden en Alyda wil na Londen en Rio ook hier haar talent laten zien. Dit betekent dat ze veel moet trainen en nationale en internationale wedstrijden moet rijden. Ze wordt hierbij financieel ondersteund door verschillende bedrijven en fondsen. De fraai bestickerde auto kan ze rijden dankzij Autobedrijf Tolman, Friesland Lease en een tiental autosponsoren.