Ars Musica houdt hele maand april open huis in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - Ars Musica houdt de hele maand april open huis in Beetsterzwaag en Heerenveen. Bovendien staan er enkele bijzondere optredens op het programma, zoals de Ensembledag op 14 april in de Ontmoetingskerk van Beetsterzwaag.

In april is het de hele maand Open Huis bij Ars Musica. Ontdekken hoe een samenspelrepetitie gaat? Meespelen met het grote orkest tijdens de Ensembledag of je favoriete instrument uitproberen? Het kan allemaal. Klein en groot, oud en jong, iedereen is welkom.

Ontmoeten

Op zaterdag 14 april is het de grote ensembledag bij Ars Musica in de Ontmoetingskerk in Beetsterzwaag. Tijdens deze jaarlijkse samenspeelmiddag aan het einde van het seizoen ontmoeten de ensembles en groepen van Ars Musica elkaar en spelen samen de muziek waar de afgelopen tijd al aan gewerkt is.

Ook als je (nog) niet bij Ars Musica speelt kun je meedoen. Muziek wordt toegestuurd na aanmelding via de website. Het orkest van deelnemers zal zich onder leiding van Marianne Heeres, Paul van der Voort en Anne Vos-van Dijk storten op een prachtige 18de eeuwse sonate van Mancini. Publiek is de hele middag van harte welkom. Het is leuk om te zien hoe een orkest repeteert en om 16:00 uur zal tijdens een miniconcertje het resultaat van een gezellige middag samenspelen te horen zijn. Ook de docenten zullen dan een paar mooie 18de eeuwse werken ten gehore brengen.

Proefles

Verder kunnen belangstellenden de hele maand april ensemblelessen bijwonen of een proefles nemen op hun favoriete instrument. Ook staat er een Ierse middag op het programma met het Huisorkest, geven de vioolleerlingen een uitvoering in Heerenveen en geeft Muziekstel een mooi concert in Huize Voormeer. Kijk voor meer informatie op de website van Ars Musica Friesland (www.arsmusica.nu).

Ensembledag
za 14 april 13:30-16:30 uur – Beetsterzwaag Ontmoetingskerk
Miniconcert 16:00-16:30 uur
Open Huis hele maand april – Opsterland en Heerenveen

Openbare ensemble repetities
Hele maand april – kijk voor het actuele schema op www.arsmusica.nu

Concert Vioolleerlingen Teke Hettinga
Zo 22 april 15:15 uur – Heerenveen Katholieke kerk

Concert Muziekstel
Zo 22 april 15:30 uur – Heerenveen Huize Voormeer

Ierse middag Huisorkest
Wo 25 april 14:00 uur – Heerenveen Heremastate

Kijk voor alle informatie op de website van Ars Musica Friesland: www.arsmusica.nu