Wandelvereniging de Trochsetters start nieuw loopseizoen

Drachten - Wandelvereniging de Trochsetters start zaterdag 7 april weer met ene nieuw seizoen. Als eerste wordt deelgenomen aan de wandeltocht in Darp (bij Havelte). Dit is de eerste tocht in een rij van twaalf tochten. Daarnaast zijn er wandeltochten gepland in onder andere Giethoorn, Lelystad, Dwingeloo, Hattem, Grolloo en Bakkeveen.

Zaterdag 7 april gaan de leden van wandelvereniging de Trochsetters deelnemen aan de wandeltocht in Darp (bij Havelte). De leden reizen er gezamenlijk naar toe met een bus van Dalstra. In Drachten zijn drie opstapplaatsen: de Meer, voorplein Lawei en de Unia. Vertrek is altijd om 10 uur. Niet alleen leden kunnen mee, maar ook andere belangstellenden kunnen vrijblijvend mee. Zij betalen 10 euro voor de buskosten, inschrijfgeld en een herinnering. Zij hoeven niet meteen lid te worden.

Op de startlocatie kan gekozen worden uit 3 afstanden, 5, 10 of 15 km. Dit kan in groepsverband, maar ook individueel. Iedereen moet wel weer terug zijn na 3 ½ uur wanneer de bus weer vertrekt richting Drachten. De 5 en 10 km wandelaars hebben voor en na afloop van de tocht ruim de gelegenheid om nog even wat eten of drinken te kopen. De 15 km wandelaars starten zo snel mogelijk na aankomst van de bus bij de startlocatie. Normaliter hebben zij onderweg een rustpauze gehad.

Vanzelfsprekend wordt ook deelgenomen aan de eigen wandeltocht: de 61ste Zomerwandeltocht op 2 juni, dit keer vanuit Drachten. De vereniging bestaat dan ook al 61 jaar. Ook organiseert de Trochsetters jaarlijks de winterwandeltocht vanuit Beetsterzwaag. 19 januari 2019 al weer voor de 36ste keer.

Voor meer informatie: zie de website www.trochsetters.com , of neem contact op met een van de bestuursleden, 0512-515191 of 0512-355211.