Wielervereniging Grinta houdt zaterdag 7 april introductiedag

Drachten - Wielervereniging Grinta uit Beetsterzwaag/Drachten telt op dit moment ongeveer 80 leden. Racefietsers uit de regio mogen zaterdag 7 april tijdens de introductiedag een keer vrijblijvend aanhaken bij Grinta.

Wielervereniging Grinta Drachten/Beetsterzwaag staat er weer flitsend bij het komende seizoen. Mede dankzij plaatselijke en regionale sponsoren was het mogelijk om het volledige team van een compleet nieuwe wieleroutfit te voorzien. De nieuwe outfit is in dezelfde Grinta-kleuren, maar toch anders. Met een boventoon in groen vallen ze nu nog beter op in het verkeer.

Fietsuitdagingen

Grinta rijdt elke zaterdag en zondag in clubverband een rit door de omgeving. Maar naast de wekelijkse clubritten gaan zij ook gezamenlijk meerdere fietsuitdagingen aan. Het hoogtepunt voor 2018 is het beklimmen van de Stelvio, een bergpas in Noord-Italië met 48 haarspeldbochten en een hoogteverschil van 1837 meter. 

Zulke beklimmingen moet je niet onvoorbereid aangaan. Daarom biedt Grinta gedurende de zomerperiode de mogelijkheid om in de avonduren onder deskundige begeleiding specifiek te trainen op zowel fietstechniek als conditie. 

Open dag

Grinta is een actieve fietsvereniging met ongeveer 80 leden. Maar ze zijn altijd op zoek naar fietsmaten (m/v). Wie het leuk lijkt om samen met Grinta fietsuitdagingen aan te gaan, kan met de racefiets langskomen en meefietsen tijdens de open dag op zaterdag 7 april. Het vertrek is om 9.30 uur vanaf Egberts Tweewielers aan de Zuidkade 15 in Drachten. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Het is de bedoeling om ongeveer twee uur lekker te fietsen.

Voor meer informatie over Grinta, kijk op www.grinta.frl