Taalkaravaan reist naar Simmerdeis

Drachten - De Taalkaravaan van Lân van Taal komt niet op 4 en 5 mei in Drachten, als start van het festivalseizoen, maar pas eind juni, op Simmerdeis.

Lân fan taal trekt vanaf het voorjaar met de Taalkaravaan langs culturele festivals en grote publieksevenementen. Het plan was om op 4 en 5 mei met de Taalkaravaan te starten in Drachten. Maar het programma in Drachten - dat in nauwe samen​werking met Explore the North, Afûk en Schouwburg De Lawei tot stand komt - blijkt veel beter te passen bij zomerfestival Simmerdeis.

Op Simmerdeis, een productie van De Lawei, komt Lân fan taal langs met verschillende (meer)talige activiteiten en voorstellingen, geschikt voor jong en oud. De Taalkaravaan-programmering sluit naadloos aan op het speelse en duurzame karakter van het Drachtster festival, dat van 28 juni tot en met 1 juli wordt gehouden in het Slingepark.

De ‘tour’ van de Taalkaravaan is nu definitief vastgesteld:

Oranjewoud Festival, 1 t/m 10 juni 

Oerol Terschelling, 15 t/m 24 juni

Simmerdeis Drachten, 28 juni t/m 1 juli

Tall Ships Harlingen, 3 t/m 6 augustus 

Admiraliteitsdagen Dokkum, 6 t/m 8 september

De programmering van de Taalkaravaan per plaats wordt binnenkort bekend gemaakt. Onderdeel van de Taalkaravaan is de Relaxerette, een door Arjan Kruidhof bedachte installatie waarmee je je even kunt terugtrekken in een wereld van klank en taal.