Koffieconcert Jonkerslân

JONKERSLÂN - In Us Doarpshûs" in Jonkerslân wordt zondag 8 april om 10.30 uur het jaarlijkse koffieconcert gehouden.

Het is jarenlang een goede traditie geweest dat drie culturele verenigingen uit de Westhoek van Opsterland zich jaarlijks gezamenlijk presenteren aan de muziek-, zang- en dansliefhebbers uit de wijde regio tijdens koffieconcert in de grote zaal van het Us Doarpshûs in Jonkerslân.

Dit jaar vindt deze manifestatie met haar geheel eigen genoeglijke sfeer zondag 8 april. Het gaat om de Volksdansgroep Fleurich yn 't Rûn! van de Vrouwen van Nu afd. Langezwaag e.o. en twee Jonkerslânske verenigingen: de fanfare O.K.K. en het gemengd koor Nim it sa 't is.

Nim it sa 't is o.l.v. Marcia van Eldik heeft een aantal nieuwe nummers op het programma staan. Zo is er naast het bekende ‘You raise me up’ het vrolijk-weemoedige ‘When I’m sixty-four’ van The Beatles. Pianiste Geke Boerrigter begeleidt zoals steeds het koor.

Het eerste deel van het programma wordt afgesloten door de Volksdansgroep Fleurich yn 't Rûn! o.l.v. Sijke de Jong. Geheel volgens de traditie maakt zij met haar groep een reis door verschillende Europese landen, van België met de ‘Daalse Rij’ tot ‘Viva Espagna’ met een bijzonder Fins accent.

Dirigente Geertje Sybesma brengt met O.K.K. na de koffiepauze een try-out van het vernieuwde repertoire waarin de fanfare diverse aspecten van haar muzikale gezicht toont.

De zaal is open vanaf 10.00 uur en de toegang is vrij.