KV Drachten/Van der Wiel wint eenvoudig van KV Oerterp

Drachten - De tweede helft van de veldcompetitie nam paaszaterdag weer een aanvang voor de KV Drachten/Van der Wiel met een thuiswedstrijd tegen KV Oerterp. Drachten won de wedstrijd eenvoudig met 29-19.

Beide ploegen kwamen wat traag op gang maar halverwege de eerste helft begon Drachten afstand te nemen om op een 15-9 ruststand uit te komen. Dat Drachten geen grotere afstand nam had ze aan zichzelf te danken want tal van goed uitgespeelde kansen werden slecht benut. Met een flink aantal invallers voor geblesseerde spelers verkocht Oerterp de huid duur maar verloor op kwaliteit. Er werden weinig echte velddoelpunten gescoord door Oerterp. Oerterp kreeg over de gehele wedstrijd maar liefst negen strafworpen mee van scheidsrechter Van der Veen waarvan ze er aantal misten. Het beïnvloedde de einduitslag nauwelijks. Van der Veen floot overigens een soevereine partij.

De tweede helft bouwde Drachten de voorsprong uit naar steeds om en nabij de tien doelpunten en gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Trainer/coach Michel Daling gaf meerdere spelers speeltijd waaronder Ammarins Schievink, een talentvolle A-junior. De mooiste goal kwam op naam van Wim Braam die, nadat hij de bal op spectaculaire wijze op de achterlijn had veroverd, na supersnelle passing met een medespeler, de bal, ruggelings vallend, prachtig in de korf wist te krijgen.

Als Drachten nog aanspraak op de titel wil maken zal op zaterdag 14 april gewonnen moeten worden tegen koploper Sparta Zwolle.

De doelpuntenmakers: Peter de Zee 7, Jennie Terpstra 6, Marc Akkerman 5, Doenja Payer 4, Wim Braam 4, Femke Bouma 2, Jelmer Faber 1