Nederlandse top maakt plaatsing waar op Paastoernooi BCD

Drachten - Met 130 deelnemers was het Veneboer Sport 2000 badmintontoernooi van BCD dit Paasweekeinde een van de grote toernooien in het noorden. In het heren- en damesenkelspel verdedigden Nick Fransman (nr 2. van Nederland) en Raquel Humpris (nr. 11) hun titel.

Nick Fransman nam het in de finale op tegen Aram Mahmoud (nr 5 van Nederland) en had het vooral in de eerste game, die hij verloor, niet makkelijk. Aram speelde alles of niets. In de tweede en derde game kon Aram dit spel niet volhouden en dicteerde Nick de rallies.

In het vrouwenenkel wist Raquel vrij eenvoudig te winnen van de verrassende finalist van BC Drachten, Renske Annema. Renske wist in de poulewedstrijden de nummer 2 van de plaatsingslijst in drie games te verslaan. In het damesdubbel wist Julia de Calonne (BC Drachten) samen met Raquel Humpris de titel te pakken. In een spannende finale waren zij in 2 games de betere.

In categorie 4 wist Ewan Zwart van BC Drachten de finale te bereiken. Hierin was Johan Drenten, uit Groningen, te sterk.

In categorie 6 was dit jaar helaas geen drachtster speler in een van de finales.

Categorie 8 daarentegen was een volledig Drachtster onderonsje. Barry Lee Waarts pakte de titel in het enkelspel en het gemengddubbel. Thaeke Kuipers pakte samen met Gerrit Stelwagen de titel in het herendubbel.