Samenloop voor Hoop begint aan de aanloop naar 28 september

Drachten - In Sûnenz is donderdagavond de kick-off gehouden voor Samenloop voor Hoop 2018. De 24-uurs estafette tegen kanker wordt dit jaar in Drachten gehouden op 28 en 29 september.

Tijdens deze kick-off avond konden de eerste vrijwilligers, eregasten, teams en sponsoren zich inschrijven. Burgemeester Tom van Mourik sprak over de link tussen Smallingerland en SamenLoop voor Hoop, waarna Corinda van der Wal uitleg gaf over de invloed van kanker op het gezinsleven. Verschillende sprekers gingen daarna in op het programma en doel van de Samenloop en de Kankerbestrijding. Tussendoor gaf Gurbe Douwstra een kort optreden. Tom van Mourik en de heer Kobes gaven daarna het officieële startsein door de eerste twee lichtjes in de kaarsenzak aan te steken.

Door de vele vrijwilligers worden er landelijk elk jaar weer bijzondere acties opgezet om geld op te halen de KWF Kankerbestrijding. Tijdens de Samenloop op 28 en 29 september staat iedereen stil bij de lange strijd tegen kanker en wordt het leven gevierd! Gedurende het evenement zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is.

Foto's Harry van der Linde