Interactief debat in gemeentehuis over de toekomst van Fryslân

Drachten - In de raadszaal van het gemeentehuis in Drachten wordt donderdagavond 12 april vanaf 20.00 uur het Omgevingsdebat gehad. Het Publieksdebat is dit keer gericht op de Steden en Dorpen in de toekomst van Fryslân.

Bouwen we over 10 jaar alleen nog Tiny houses en delen we massaal de elektrische buurtauto? Waar doen we onze boodschappen en krijgen we onze zorg? Werken we op 10 minuten fietsafstand van ons huis of forensen we voor het inkomen dagelijks naar de Randstad? Hoe ziet u de toekomst van de steden en dorpen in Fryslân? Op welke manier wilt u door de overheid betrokken worden bij het maken van keuzes over uw leefomgeving? En hoe houden we steden en dorpen leefbaar voor iedereen?

Over deze onderwerpen kan iedereen meepraten tijdens het publieksdebat en zo bijdragen aan de bouwstenen voor de nieuwe omgevingsvisie van Fryslân. Met behulp van stemkastjes wordt er een interactieve avond van gemaakt. Het Omgevingslab Steden en Dorpen maakt deel uit van De Friese Aanpak. Gemeenten, provincie en waterschap trekken in deze aanpak samen op om met bewoners in gesprek te gaan over de ruimtelijke toekomst van Fryslân. Het debat is het sluitstuk van de ‘Dag van
Steden en Dorpen’ die het Omgevingslab op donderdag 12 april organiseert.

Aanmelden kan bij omgevingslab@fryslan.frl