DraGor Dames wint met overmacht van De Reest

DRACHTEN - De DraGor Dames namen het afgelopen weekend op tegen De Reest. De wedstrijd ging om de derde positie binnen de competitie. Er was tijdens de uitwedstrijd verloren met 3-5 dus onze dames waren gebrand om deze wedstrijd te winnen.

DraGor zette gelijk de aanval van de Reest goed vast door full-press te spelen. Toch wist de Reest het net te vinden en werd het 0-1. Slechts maakte Maaike de Boer er 1-1 van. Daarna kreeg Anna-Nynke Kamsma een vijfmeter mee die strak werd ingeschoten door Pepi Hoitinga: 2-1.

In de tweede periode maakte De Reest er al snel 2-2 van. Nu reageerde de DraGor direct. Maaike de Boer scoorde de 3-2. De Reest scoorde echter ook nog. Eindstand van de tweede periode was 3-3.

DraGor had de overhand in de derde periode. Door een assist van Maaike de Boer wist Pepi Hoitinga met de bal het net te vinden. Aan het eind van deze periode stond er 4-3 op het scorebord.

Toen was het hek van de dam. Maaike wist gelijk na aanvang van de vierde periode een doelpunt te maken: 5-3. Niet lang daarna wist Anna-Nynke Kamsma het net te vinden en maakte er 6-3 van.

Ook kreeg de Reest nog een kans op een doelpunt en scoorde: 6-4. De Reest was moe en gaf op rechts iets te veel ruimte. Daar wisten de Drachtster dames nog twee keer mooi gebruik van te maken. Eindstand 8-4.