Medailles voor turnsters Stânfries

GORREDIJK - Turnsters van GV Stânfries, wedstrijdgroep 4, deden afgelopen weekend mee aan de tweede plaatsingswedstrijd in Nieuwehorne.

Fenne Wijma, instap D1, turnde een uitstekende wedstrijd en won goud. Jane Feenstra en Lara Visser, pupil 1 D1, turnden beiden een goede wedstrijd met hier en daar een klein foutje. Jane werd 8ste en Lara werd 7e. Ella van den Hurk werd zondag 15e.

Anoeska van de Witte turnde netjes en wist op een aantal toestellen nieuwe elementen toe te voegen. Ze werd tweede en is daarmee bijna verzekerd van een plek op de Friese kampioenschappen.

Tegelijk kwam Ella van den Hurk in actie op de andere baan. Ze werd 15e. Toen was het de beurt aan Tessa Grijze. Ook Tessa wist een aantal nieuwe elementen toe te voegen en turnde een zeer goede wedstrijd. Ze eindigde op de 6e plek.

Ten slotte was het de beurt aan Ilse de Groot. Zij turnde een stabiele wedstrijd voegde eveneens nieuwe elementen toe. Ilse eindige in een groot deelnemersveld, waar de punten erg dicht bij elkaar lagen, op de 16e plaats.

Larissa van der Woude kwam in actie op de halve finale van het NK turnen senior C. Het plaatsen voor deze finale was een prestatie op zich. De finale bleef buiten bereik, maar ze neemt een boel ervaring mee naar huis.