Lezing Henk Manschot in bieb

DRACHTEN - Filosoof Henk Manschot geeft dinsdag 24 april om 19.30 uur een lezing in Bibliotheek Drachten over zijn boek Blijf de aarde trouw.

April is de Maand van de Filosofie. Filosoof Henk Manschot geeft deze maand, op 24 april, een lezing in Bibliotheek Drachten over zijn boek Blijf de aarde trouw. De lezing wordt georganiseerd door Het Filosofisch Café Drachten en Bibliotheek Drachten.

De ergste ziekte van de moderne mens is zijn vervreemding van de natuur om hem heen en van de aarde. Deze diagnose stelde Friedrich Nietzsche al 150 jaar geleden. Hij spoorde de mens aan om een ‘Terrasofie’ te ontwikkelen, een nieuwe wijsheid omtrent het leven op aarde. Hij stelde voor om niet de Mens, maar de Aarde centraal te stellen in onze omgang ermee. Het gaat dan vooral om de wijze waarop wij de aarde zouden kunnen gaan bewonen en bewerken.

Filosoof Henk Manschot schreef het boek Blijf de aarde trouw en verdiepte zich daarvoor in de persoonlijke zoektocht van Nietzsche. In het boek houdt hij een beargumenteerd pleidooi om het motto Blijf de aarde trouw tot leidraad te nemen voor een hedendaagse ecologische levenskunst. Dit pleidooi omvat zowel een persoonlijke opdracht als een maatschappelijke oriëntatie voor de toekomst.

Henk Manschot is emeritus hoogleraar van de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

De lezing vindt dinsdag 24 april plaats, aanvang 19.30 uur. Plaats: Bibliotheek Drachten, Museumplein 1, 9203 DD Drachten. Kosten € 9,00 voor leden en € 10,00 voor niet-leden. Inschrijven kan via https://bibliotheekdrachten.nl (kijk bij activiteiten) of bij de klantenservice van de bibliotheek.