Werkstraf voor achterlaten gewonde fietsers

Oosterwolde - Een 27-jarige man uit Groningen is vrijdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een rijverbod van een jaar omdat hij twee fietsers heeft aangereden die daarbij ernstig gewond raakten. Dat gebeurde in september 2016 in Noordeinde bij Oosterwolde.

De man reed na het Bigpop-festival naar huis. Net na de uitgang van het festivalterrein reed hij op een smalle weg een man en een vrouw op de fiets aan. De man liep daarbij een gebroken duim op, de vrouw had een hersenschudding en een hersenbloeding.

De Groninger heeft een ambulance gebeld, maar is daarna direct doorgereden naar zijn ouders in Kamperveen. Hij liet de gewonde fietsers achter zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De dag erna reed hij in zijn beschadigde auto naar huis. De politie traceerde de man aan de hand van zijn telefoonnummer.

De rechtbank neemt het hem vooral kwalijk dat hij de fietsers in hulpeloze toestand in het donker en in the middle of nowhere achterliet. De 27-jarige is eerder veroordeeld geweest voor het verlaten van de plaats van een ongeval, meldt de Leeuwarder Courant.