Italiaanse liefdesmuziek uit de 17e eeuw

OLDERBEKOOP - De Belgische zanger Jan van Elsacker zingt zaterdag 28 april om 20 uur in de Bonifatiuskerk te Oldeberkoop 17e-eeuwse liefdesliederen uit Italië.

Bekende componisten uit deze periode, zoals Claudio Monteverdi en Caccini schreven prachtige liederen. Claudio Monteverdi maakte de eerste opera’s en die zijn van zo’n grote kwaliteit dat zij nu, eeuwen later, nog steeds worden uitgevoerd. Bij dit concert in Oldeberkoop met de titel “Lang Leve de Liefde”, wordt Jan van Elsacker begeleid door het barokensemble Margaretha Consort.

Jan van Elsacker studeerde met een eerste prijs af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen op de onderwerpen zang en piano. Het is overigens niet ongebruikelijk dat grote zangers ook verdienstelijk een muziekinstrument bespeelden.

Jans voorkeur gaat uit naar zang van de vroeg Italiaanse barok. Na zijn eerste ervaringen met La Petite Bande en Collegium Vocale maakte hij snel internationaal naam. Inmiddels werkt hij nauw samen met andere beroemde ensembles zoals Musica Antiqua Köln, L’Arpeggiata , Ricercar Consort, La Fenice, Poème Harmonique en het Huelgas Ensemble. Ook geeft hij regelmatig masterclasses.

Jan van Elsacker trad eerder op in Oldeberkoop bij een zeer succesvol concertproject met Holland Baroque Society en het fameuze Franse ensemble Poème Harmonique. Hij heeft goede herinneringen aan de sfeervolle kerk en het enthousiaste publiek, en komt daarom graag naar Friesland terug voor dit concert.

“Het wordt een zinderende avond met de liefde als centraal thema. Van de liefde van bruid en bruidegom uit het Hooglied tot de wanhoop van de gekwelde ziel na een afgewezen liefde. Alles komt aan bod met zowel geestelijke als geestige muziek” aldus Marit Broekroelofs, leider van het internationale ensemble Margaretha Consort.

Nadere informatie en kaartverkoop via www.muziekopstapel.nl.