Kano-excursie De Alde Feanen

EARNEWÂLD - In natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen is zondag 29 april tussen 18.30 en 21.30 uur een kano-excursie.

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 28 april om 15 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 8,- , niet-leden betalen € 5,-.

Ben je 12 jaar of ouder, houd je van de natuur én lekker actief buiten zijn?

Dan is onze kano-excursie iets voor jou! Peddel mee door Nationaal Park De Alde Feanen en ontdek één van de grootste laagveenmoerrassen van Noordwest Europa. Hoe je hier komt? Dit prachtige natuurgebied ligt in de driehoek tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden.

Laag op het water ben je één met de natuur en vanuit een kano vaar je geruisloos door het gebied. Hierdoor schrikken dieren niet op en kun je de vele moerasvogels van dichtbij bewonderen. De statige zilverreiger die jaagt op vis, een otter die wegschiet in het rit, of misschien zelfs wel een zeearend! Deze imposante roofvogel woont hier tegenwoordig. Gids Marit vertelt je graag hoe hij aan zijn bijnaam ‘de vliegende deur’ komt.

Handig om te weten is dat de deelnemers kanoën in Canadese kano’s, geschikt voor meerdere personen. Zwemvesten zijn beschikbaar, maar zorg zelf voor warme kleding en voldoende eten/drinken in een waterdichte tas.