Adonisteams op koers voor NK-plaatsen

OSS - Adonis Sportacrobatiek reisde op zondag 22 april met 8 deelnemende teams af naar Oss. Hier vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats om een plekje te bemachtigen voor het NK acrogym, in het weekend van 23 en 24 juni in Rotterdam.

De jongste sporters in de A-lijn categorie damespaar Aimee Althof uit Opende en Amerins Venema uit Harkema verdedigden met succes hun zilveren plaats van de vorige plaatsingswedstrijd. Met hun combinatie-oefening scoorden ze evenhoog als de nummer 1, maar hun technische cijfer was nét iets lager. Zij werden gevolgd door clubgenootjes Nienke Woudstra uit Donkerbroek en Tessa de Jong uit Drachten, die met een vrolijke en strak uitgevoerde oefening op een derde plaats eindigden. In de damesgroepen wist het trio Esmee de Graaf (Houtigehage), Wietske de Klein (Appelscha) en Ilse Meeuwis (Drachten) hun score van de vorige wedstrijd met 2 punten te verbeteren. Zij belandden met een minimaal verschil nét naast het podium.

Na het middagprogramma voor de junioren en senioren keerden alle drie Adonisteams met een medaille naar huis. Junioren trio Lisa Vermaning (Oosterwolde), Melissa Dijkstra (Drachten) en Demi Vogel (Tjalleberd) versloegen al hun tegenstanders en wisten net als op hun internationale toernooi in Engeland het hoogste podium te betreden. In de senioren damesgroepen was de concurrentie sterk, maar met drie strak gedraaide oefeningen mochten Nanda en Remke Huisman (beiden Winschoten) en Linda Winkelman (Opeinde) de bronzen medaille in ontvangst nemen. Senioren damespaar Zefanja Nieman (Roden) en Josan Huisman (Winschoten) namen de laatste medaille van de dag mee naar huis, ook voor hen was er goud.