Varen bij volle maan

EARNEWÂLD - In Nationaal Park de Alde Feanen is maandag 30 april van 20.00 – 22.00 uur een vaarexcursie bij volle maan.

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 29 april om 15 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,- (t/m 12 jaar € 3,-) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 8,- (t/m 12 jaar € 5,-)

Deelners steken in de schemering van wal en varen de volle maan tegemoet. Luister naar de natuur en laat je verrassen door de spectaculaire sterrenhemel. De Alde Feanen heeft uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Dankzij de volledig elektrische boot worden de dieren niet weggejaagd, maar worden ze van heel dichtbij bekeken. Misschien spot je zelfs wel een ree? Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa en kent een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. De boot vaart op zonne-energie, maar geen zorgen, de boot heeft een accu die de zonne-energie van overdag heeft opgeslagen! Vergeet niet een warme jas mee te nemen, want vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!