Deze 4 Opsterlanders zijn door koning Willem-Alexander beloond met een lintje

Beetsterzwaag - Burgemeester Ellen van Selm van Opsterland heeft vanochtend op het gemeentehuis in Beetsterzwaag Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan het echtpaar Siemon van der Beek en Jetske van der Beek-Holtrop uit Ureterp, Kees Roeleveld uit Lippenhuizen en Klaske de Vries uit Wijnjewoude

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen zijn vanochtend op het gemeentehuis in Beetsterzwaag vier inwoners van de gemeente gehuldigd met een Koninklijke Onderscheiding. De gedecoreerden hebben zich jarenlang ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of mensen die hulp nodig hebben. Drie van hen werden lid in de Orde van Oranje Nassau, eentje werd Ridder.

Die hoogste eer was voor Kees Roeleveld (68) uit Lippenhuizen. Hij werd gehuldigd voor zijn werk voor CNV Kostersbond, waarvoor hij sinds 1995 actief was als belangenbehartiger en bestuurder. Verder was hij oprichter van Song en Praise koor bij Gereformeerde kerk in Hilversum en vanaf 2011 beheerder van de Witte Kerk in Hemrik, waarvoor hij de tuin verzorgt, het gebouw beheert en lid is van de activiteitencommissie. daarnaast was hij actief voor de PKN kerken in Nederland, Pensioenfonds, sluiswachter en het Bloemencorso in Lippenhuizen.

Jetske van der Beek-Holtrop (64) uit Ureterp kreeg haar onderscheiding voor haar inzet voor Stichting Pypskoft, waarvoor zij sinds 1980 bestuurslid is en helpt bij het organiseren van activiteiten. Verder is zij actief binnen de PKN-kerk, waarvoor ze contact onderhoudt met de kerk van Heringsdorf (voormalig DDR) en diaken is.

Ook haar echtgenoot Siemon van der Beek (65) werd gehuldigd voor zijn bestuurs- en begeleidinsgswerk voor Stichting Klubwerk Pypskoft sinds 1980. Daarnaast werkt hij sinds 2001 als penningmeester voor de oudervereniging Philadelphia/Sien en ondersteunt hij bewoners van een leefgroep voor verstandelijk gehandicapten met invullen belastingpapieren. Ook hij is actief als vrijwilliger bij de PKN-Kerk.

Klaske de Vries (62) uit Wijnjewoude kreeg haar lintje omdat ze al sinds 1971 organist is in verschillende kerken, niet alleen tijdens de zondagse erediensten, maar ook tijdens rouw- en trouwdiensten. Verder is ze actief in de begeleiding van koren, waaronder het Gregoriaanse koor Schola Cantorum.

Foto's Henk Stoelwinder