Dodenherdenking Weinterp

WIJNJEWOUDE - Op de begraafplaats aan de Weinterp in Wijnjewoude wordt vrijdag 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking gehouden.

Het programma van de herdenking ziet er traditiegetrouw als volgt uit: Om 19.45 uur verzamelen aan de Tsjerkereed. Vanaf dit punt volgt de stille rondgang naar het monument op de begraafplaats. Vervolgens zal een leerling van basisschool It Twaspan een gedicht voordragen. De dorpskrans wordt dit jaar gelegd door twee kinderen van Votum Nostrum. Dan volgen de twee minuten stilte en zal aansluitend een ensemble van muziekvereniging Euphonia het Wilhelmus begeleiden. Tijdens het luiden van de klokken verlaten we de begraafplaats.

De werkgroep Kom Erbij zorgt voor (rolstoel)vervoer, voor een zitplaats bij het monument en begeleiding op de begraafplaats. Na afloop van de herdenking wordt u in gebouw de Driehoek een kopje koffie of thee aangeboden.

Dat deze sobere herdenking van betekenis is, blijkt uit de toename van het aantal deelnemers. Stilstaan bij de oorlog van ’40-’45 is ook stilstaan bij wat geweld en uitsluiting vandaag betekent.