Wie betaalt Schoolreis at Sea voor 15-jarige Olterterpster Myrthe Grit?

Olterterp - De Thalassa, een boot vol met scholieren die een half jaar op pad zijn geweest, is nog maar kort terug in Nederland. In oktober gaat Olterterpster Myrthe Grit (15) mee voor het programma School at Sea. Maar daarvoor is nog wel een flink geldbedrag nodig. 

Olterterpster Myrthe Grit (15) is één van de gelukkige scholieren die geselecteerd zijn voor het programma van School at Sea. Als ze de financiering rond krijgt, mag zij in oktober met 35 andere internationale scholieren een half jaar lang zeilen naar de Caraïben en terug.

Myrthe Grit is nu nog leerlinge van het Drachtster Lyceum. Onlangs heeft Myrthe te horen gekregen dat ze is geselecteerd en oktober mag inschepen op de Thalassa. ,,Het is fantastisch dat mijn droom nu realiteit kan worden. Ik hoop dat het werven van sponsors verder goed lukt, zodat ik in oktober ook echt aan boord mag gaan.'' Voor de reis moet Myrthe Grit zelf een startbedrag van 22.500 euro op tafel leggen.

De 15-jarige scholiere probeert dat bedrag de komende vijf maanden bij elkaar te krijgen via sponsoring door bedrijven en particulieren. ,,Ik hoop genoeg mensen te kunnen overtuigen van mijn droom en hen te laten zien wat ik kan bieden.'' Zelf legt Myrthe elke euro aan de kant en pakt zij alles aan om iets bij te verdienen om haar doel te bereiken. Speciaal voor dit programma is Myrthe een hondenoppas service begonnen. Familie en vrienden helpen haar ook zoveel zij kunnen. Zo stellen zij spullen die ze niet meer gebruiken beschikbaar, die Myrthe dan op Marktplaats verkoopt. Myrthe heeft ook speciaal voor dit programma een website en een Facebookpagina opgezet, zodat alle belangstellenen haar avontuur kunnen volgen.

De Thalassa is de driemaster van School at Sea waarmee de 35 geselecteerde scholieren uit Nederland, België en de Azoren in een half jaar naar de Caraïben en terug zeilen. Het motto van School at Sea is 'Challenge your World'. Het is de bedoeling dat de scholieren hun schoolwerk bijhouden aan boord, maar ook grotendeels zelfstandig het schip zeilen en onderhouden.

De reis gaat langs Kaapverdië, Dominica, Curaçao, Aruba, Panama, Costa Rica, Cuba, Bermuda en de Azoren.

Zie ook: https://myrtheatsea.wordpress.com