Einde aan de zegereeks van Gorredijk

Dwingeloo - Aan de zegereeks van Gorredijk van afgelopen weken kwam deze zondag een einde door het verlies in en tegen Dwingeloo. Het werd 0-3.

Waar vorige week de zomer zijn intrede leek te doen was het deze zondag weer gewoon herfst en kon eindelijk de wedstrijd tegen Dwingeloo  worden gespeeld; de ploeg uit de gelijknamige plaats kon een reeks van thuiswedstrijden afwerken vanwege de vele afgelastingen gedurende het seizoen en vandaag trad het aan tegen de mannen van Jacob Russchen.  De eerste tegenvaller viel al in de warming-up; verdediger Jesmer Schots bleek onvoldoende wedstrijd fit om aan de start te verschijnen; rechts back Jan van der leeuw vulde de open gevallen plaats in.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Gorredijk gelijk de aanval en pakte het initiatief; Dwingeloo vond dit best, met vijf verdedigers en een middenveld dat ver terug zakte speelde de ploeg zeer compact en liet het Gorredijk het spel maken. Zoals in het programma boekje al te lezen was vreesde men het scorend vermogen van Gorredijk. echter de solide defensie (met slechts 14 tegentreffers) bleek een niet te slopen muur deze middag.

Gorredijk domineerde dus; het zocht veelal de aanval over de flanken en dus was het meeste balbezit voor de Blauw- Witten. Een oude voetbalwet trad ook deze middag weer in werking; als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel; bij een counter was de harde schuiver over het natte veld van Fabian Bosker in de 37 e minuut goalie van de Woude te machtig en zo stonden de gasten verrassend op een 1-0 voorsprong.

In het tweede bedrijf was het beeld niet anders; Gorredijk had het balbezit en zocht naar de scheurtjes in de Dwingeloose muur; en kansen kwamen er; een vrije trap van aanvoerder Bergsma werd net over de lat getikt, ook de inzet van Jesmer de Vries verdween net over de goal en de
defensie van Dwingeloo bleef soms met kunst en vlieg werk en hier en daar een overtredinkje wel overeind.

De genadeklap werd toegediend in de 70 e minuut; door verkeerd uitverdedigen in de defensie van Gorredijk was het een koud kunstje voor Sander Nijstad om wederom doelman van der Woude te passeren en zo was de marge twee. Gorredijk perste er nog een slotoffensief uit, claimde nog een penalty na een vermeende handsbal,maar moest in de slotminuten, uit weer een counter, ook nog een derde doelpunt toestaan, einduitslag 3-0 voor Dwingeloo.

Gorredijk had over de gehele wedstrijd het meeste balbezit, creëerde het voldoende kansen maar kreeg het ook een lesje in effectiviteit. Volgende week wacht Gorredijk wederom een uitwedstrijd en mag het de reis naar Havelte tegemoet zien. Wellicht kan dan de positieve lijn van afgelopen weken weer worden opgepakt.