Wedstrijdjudoka’s Kodokan Gorredijk in de prijzen

Bolsward - Twee judoka’s van Judo Vereniging Kodokan stonden zaterdag op de mat in Bolsward voor het District opstaptoernooi voor de beginnende wedstrijd judoka. Wessel Hoogeveen won goud, Eline van der Vlugt won zilver.

In het eerste blok mocht Wessel Hoogeveen het spits afbijten. In een mooie grote poule wist hij op één partij na alles te winnen met Ippon. In de finale moest Wessel het opnemen tegen een judoka van Sportin Steenwijk. Even leek het erop dat hij de wedstrijd uit handen ging geven, maar hij pakte het weer mooi op en wist een waza-ari te scoren en de wedstrijd af te maken met een stevige houdgreep. Daardoor ging Wessel met het goud naar huis.

Hierna was het de beurt aan Eline van der Vlugt. Voor haar was dit het eerste echte toernooi. De eerst partij wist ze met gemak binnen te halen, door een perfect uitgevoerde beenveeg wierp ze haar tegenstander in ippon. Even later werd Eline ongelukkig op haar hoofd geworpen, maar ze gaf niet op en sleepte in de laatste partij de winst ook nog naar haar toe met een sterke houdgreep. Na vijf sterke wedstrijden nam zij het zilver in ontvangst.

Een week eerder stond Maaike Hoogeveen op het internationale toernooi De Friese Masters in Stiens. In een grote poule won ze de eerste partijen en mocht ze door naar de finale ronde. De eerste wedstrijd in de finaleronde won ze met Ippon, waarna ze zich klaar kon maken voor de laatste wedstrijd. In de laatste partij moest ze het opnemen tegen Maartje van FMT sport. De dames waren erg gewaagd aan elkaar maar uiteindelijk wist Maaike met een mooie tani-o- toshi haar tweede waza-ari scoren en te partij te winnen. Hierdoor werd Maaike kampioen in haar klasse.