Acht finaleplaatsen voor Acro Academy op IAG

's Hertogenbosch - Er werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden tegen teams uit onder andere België, Denemarken en Israël. Na twee spannende dagen met kwalificaties wisten álle acht teams van de Acro Academy de finales te bereiken, waaronder verschillende Smallingerlander gymnastes. Bij de jongsten, de Pupillen, kwamen Willeke Koster uit De Tike en Carola van Dijk uit Drachten in actie samen met partner Aiden Peens. Zij wisten in een heel groot deelnemersveld zeer knap de finale te bereiken, waar ze een mooie oefening wisten neer te zetten, maar niet in de prijzen vielen.

Er werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden tegen teams uit onder andere België, Denemarken en Israël. Na twee spannende dagen met kwalificaties wisten álle acht teams van de Acro Academy de finales te bereiken, waaronder verschillende Smallingerlander gymnastes. Bij de jongsten, de Pupillen, kwamen Willeke Koster uit De Tike en Carola van Dijk uit Drachten in actie samen met partner Aiden Peens. Zij wisten in een heel groot deelnemersveld zeer knap de finale te bereiken, waar ze een mooie oefening wisten neer te zetten, maar niet in de prijzen vielen.

Bij de jeugd damesgroepen mochten slechts acht teams naar de finale, en maar liefst drie daarvan waren van de Acro Academy. Uiteindelijk bleek Israël ook hier oppermachtig. Myrthe Tognini uit Bakkeveen en haar partners Nova Houtman & Arjenne Steenbergen (combinatieteam Acro Academy / FC Meppel) vielen ondanks een prachtige finale oefening nét buiten het podium met een zeer knappe vierde plaats.

Robin Luinge bezette samen met partners Inge speerstra en Marieke Hulder met hun finale oefening de zesde positie in deze categorie. Marten-Lin Visser uit Boornbergum zette bij de Jeugd mixparen met zijn partner Tess Offringa ook een strakke finale oefening neer, waarmee zij het zilver omgehangen kregen.

Bij de Jeugd damesparen wist Robin Hooijenga uit Oudega met haar partner Anna Koster met bijzonder hoge scores de eerste gouden medaille binnen te slepen. Deze beide teams zijn combiteams Acro Academy / SV Donkerbroek. Bij de Junioren 1 mocht Amber Bosma uit Drachten met haar partner Lian Boersma ook zilver in ontvangst nemen.

Tot slot kwam bij de Junior 2 Femke Bosma uit Drachten met haar partner Fei Oudhof in actie. Zij hadden zich als derde geplaatst voor de finale maar wisten met een goede oefening alsnog het goud te grijpen. Met twee gouden en twee zilveren medailles en alle acht teams in de finale mag het toernooi voor topsportstichting Acro Academy zeker geslaagd genoemd worden.