De Fûgelhelling houdt open dag

URETERP - De Fûgelhelling in Ureterp houdt zaterdag 26 mei van 10 tot 16.30 uur haar jaarlijkse open dag.

De vele vrijwilligers willen de bezoekers graag alles laten zien van het opvangcentrum voor vogels en zoogdieren en beantwoorden ook graag vragen. Bezoekers kunnen het hele centrum bekijken, alleen de vertrekken waar dieren zitten, die rust nodig hebben, blijven op slot.

Daarnaast is er een aantrekkelijk programma, dat zich voor het grootste deel buiten afspeelt en in het bijzonder is gericht op de jeugd. Het programma geeft onder meer informatie over scouting en bushcraft, er is een klimwand met deskundige begeleiding, er is een speurtocht uitgezet over het terrein en kinderen kunnen uit het water van de grote vijver met en microscoop op zoek gaan naar waterbeestjes. De kleintjes mogen de eenden in de vijver voeren.

Ook zijn er verschillende kraampjes met onder meer broodbakken, worstrokerij, eendenkorf vlechten en verrekijkers. Binnen draait regelmatig het rad van fortuin met mooie prijzen.

Een wandeling door het bij De Fûgelhelling horende natuurgebiedje Douwe’s Gea loont de moeite, al zou het alleen maar zijn vanwege de 4 verschillende soorten wilde orchideeën, die dan bloeien.

Kortom, het loont de moeite om even langs te komen! De toegang is uiteraard gratis.