Open Dag de Alde Feanen

EARNEWÂLD - It Fryske Gea en Nationaal Park de Alde Feanen houden zondag 27 mei een open dag in en om het bezoekerscentrum te Earnewâld. Er zijn van 12.00 – 16.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud: broodjes bakken bij een kampvuur, knutselen, waterballen lopen, wandklimmen en lekker actief bezig zijn. Maar ook zijn er vaarexcursies en verschillende demonstraties. Genoeg leuks voor een geslaagde middag voor het hele gezin! En iedereen wordt uitgenodigd voor een lenterondje! Dit is een ontspannen wandeltocht van 5, 11 of 20 kilometer die in samenwerking met de ANWB worden georganiseerd.

Eropuit in de Alde Feanen

Bezoekerscentrum ‘De Wiidpleats’ is dé toegangspoort tot een grandioos natuurgebied en dit laat It Fryske Gea natuurliefhebbers graag zien en ontdekken. Zo krijgen bezoekers van de open dag een voorproefje van al het moois dat er in Nationaal Park de Alde Feanen groei en leeft. Ga deze dag mee voor een rondvaart met één van de open pramen of aan boord van de stille excursieboot ‘De Blaustirns’.

Beleef het bezoekerscentrum

Op het buitenterrein van het bezoekerscentrum vinden diverse activiteiten plaats: verkoop van streekproducten, visroken, broodjes bakken boven een kampvuur, kaarsen maken, survivalbaan en waterballon lopen. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen bij de imker en zijn bijen. Voor de jonge avonturiers zijn er jeugdactiviteiten en is de klim- en klauterbaan ideaal! Aan de knutseltafel kan in alle rust een speciaal aandenken worden gemaakt of worden geleerd hoe je van bijenwas een kaars maakt. En ook de kleintjes t/m 6 jaar worden niet vergeten. Voor hen is er een ‘ontdekpad’, ‘buikglijden’ en een speciale speurtocht.

Excursieprogramma

Vaarexcursies: vanaf 12.00 uur elk halfuur op verschillende soorten schepen

Jeugdexcursies: om 13.30 en 15.30 uur

Survivalbaan: om 12.30, 13.15, 14.00, 14.45 en 15.30 uur

ANWB lenterondjes

Voor wie graag wandelt in de natuur worden deze dag in samenwerking met de ANWB voor het eerst Lente Rondjes georganiseerd. Dit zijn speciaal uitgezette wandelroutes van 5, 11 of 20 kilometer door de prachtige natuur van de Alde Feanen. Alle Lente Rondjes starten bij het bezoekerscentrum.

Kom op tijd!

Tijdens de open dag wordt er voor de vaartochten, de jeugdexcursies en de survivalbaan een kaartjessysteem gehanteerd. Bezoekers wordt daarom aangeraden om op tijd aanwezig te zijn, zodat bij het bezoekerscentrum de kaartjes kunnen worden opgehaald. Deelname aan de activiteiten is gratis met uitzondering van de vaarexcursies en het kaarsen maken. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Adres open dag

Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264TP Earnewâld

Meer informatie: www.itfryskegea.nl/opendag2018