Beste golfers van Nederland op Lauswolt

BEETSTERZWAAG - Voor de derde keer op rij organiseert Golfclub Lauswolt dit weekeinde samen met de NGF en PGA haar tweedaagse golftoernooi waarbij professionals tegen amateurs strijden: het Lauswolt Open.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei worden de messen geslepen op de prachtige baan in Beetsterzwaag. Iedere deelnemer kan punten verdienen voor de PGA-ranglijst of de NGF-ranking. Bovenal zijn er prachtige prijzen te winnen. De beste amateur wint een luxe, compleet verzorgd weekend in Bilderberghotel Lauswolt, met greenfees natuurlijk, en de beste pro kan 4.000 euro verdienen.

Hole-in-one

Dit jaar is ook een bijzondere hole-in-oneprijs ter beschikking gesteld. Subway Drachten sponsort een heuse Harley Davidson t.w.v. € 27.000. De amateur of professional die als eerste een hole-in-one slaat op hole 17 kan met deze geweldige motor de baan weer verlaten. Lauswolt denkt dat de kans groot is dat ‘ie valt want de 17de hole ligt op 138 meter van de tee, omringd door oeroude bomen, waar de invloed van de wind niet heel groot is.

Voorgaande winnaars

Vorig jaar wonnen de professionals het van de en amateurs. De overallwinnaar was Fernand Osther (pro). In 2016 was de winnaar Vince van Veen (amateur). Wie mee wil doen moet zich snel aanmelden want het aantal plaatsen is gelimiteerd. Pro’s schrijven in via de website van PGA Holland. Amateurs (max. hcp 7) geven zich op via algemeen@golfclublauswolt.nl, onder vermelding van naam, e-mailadres, handicap en van welke golfclub je lid bent.