Strune.frl op de Bakkeveenster rommelmarkt

Bakkeveen - PuntFRL stond zaterdagochtend met Friese domeinnamen op de grootste openluchtmarkt van Noord-Nederland. De mooiste dingen vind je immers door ernaar te ‘strunen’ en dát kan ook naar een digitaal product als domeinnamen.

Zaterdagochtend zocht PuntFRL de echte struners op in Bakkeveen. In een goed gevulde PuntFRL-stand liepen zij tegen t-shirts en truien aan met de mooiste Friese domeinnamen erop. Door tussen de t-shirts te neuzen konden de marktbezoekers strunen naar domeinnamen. Simon de Wilde, woordvoerder van PuntFRL: ,,Digitale producten vind je normaal gesproken niet op de rommelmarkt, maar met deze actie willen we de Friezen laten zien dat je overal naar strunen kunt, óók domeinnamen dus!”

strune.frl

Tegelijk is zaterdag de nieuwe website www.strune.frl gelanceerd. Net als op de markt in Bakkeveen kunnen bezoekers hier ‘efkes strune’ naar de mooiste Friese domeinnamen. Denk bijvoorbeeld aan hotel.frl, leafde.frl of bootjeshuren.frl. Vaak zijn het korte domeinnamen die goed te onthouden zijn en woorden waar veel naar gezocht wordt.

Er zijn nog heel veel mooie Friese domeinnamen vrij. ,,Als je door de lijst scrollt, dan word je vanzelf hebberig. De ene .frl is nog mooier dan de andere en bij verschillende domeinnamen krijg je al snel leuke ideeën!” aldus Simon. ,,Daar moeten we iets mee, dachten we een tijdje geleden. Mensen zouden gewoon eens tussen al die namen moeten neuzen, net zoals ze dat op de rommelmarkt doen. En zo ontstond het ‘strunen’ naar domeinnamen, want Friezen weten immers als geen ander wat ‘strune’ is.’’

Friese domeinextensie

Drie jaar geleden kreeg Friesland haar eigen domeinextensie, de .frl aan het einde van een domeinnaam. Inmiddels zijn er zo’n 15.000 Friese domeinnamen geregistreerd, maar er zijn ook nog heel veel mooie domeinnamen vrij. Met een .frl laat je zien dat je Fries bent en onderscheid je je juist in de rest van Nederland en de wereld. Daarnaast zullen zoekmachines je eerder tonen als mensen op locatie naar jou opzoek zijn.