Gorredijkster Uitleenpunt hulpmiddelen van Friese Wouden naar 't Waterhuys

Gorredijk - De locatie van het uitleenpunt voor de kortdurende uitleen van hulpmiddelen in Gorredijk door het Hulpmiddelencentrum is gewijzigd. Vanaf deze week wordt deze niet meer verzorgd vanuit De Friese Wouden, maar door ‘t Waterhuys.

Bij ‘t Waterhuys kan men op vertoon van het zorgpasje de volgende kleine hulpmiddelen tijdelijk lenen: badplank, bedheffer, bedleestafel, bedverhogers, dekensteun, douchestoel, draaischijf, gipssteun, glijlaken, lucht-/windring, ondersteek, kinderrolstoel, rolstoel, rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger. Tevens kan men hier ook krukken en een urinaal kopen.

‘t Waterhuys is gevestigd op de Leitswei 6/6 in Gorredijk. Hier kan men op dinsdag van 13.00–17.00 uur en op woensdag en donderdag van 10.00–17.00 uur terecht voor het lenen van hulpmiddelen. Ook buiten deze openingstijden kan er een passende afspraak worden gemaakt. ‘t Waterhuys is telefonisch te bereiken op 0513 – 460 960.

Grote hulpmiddelen

Mensen kunnen ook tijdelijk grote hulpmiddelen lenen, zoals bedden, antidecubitus materiaal (ad kussens en ad matrassen), tilliften en trippelstoelen. Deze worden gratis thuis bezorgd en kunnen direct aangevraagd worden viawww.hulpmiddelencentrum.nl/gratishulpmiddel of telefonisch via 0511 – 460 660. Het Hulpmiddelencentrum heeft ook een uitgebreid assortiment hulpmiddelen die men kan kopen of huren. Hiervoor kunnen mensen terecht in het Hulpmiddelencentrum in Drachten of Heerenveen.