Nieuw logo en eigen ingang voor het Matrix Lyceum

Drachten - Met de onthulling van het logo heeft het Matrix College vanochtend de nieuwe huisvesting in gebruik genomen. Daarna was er taart.

Sinds september 2017 biedt het Matrix Lyceum passend onderwijs voor havo-/vwo-leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte op het gebied van leren en gedrag. De school is een samenwerking tussen Openbare Scholengemeenschap Singelland, locatie Het Drachtster Lyceum en Stichting RENN4, locatie VSO De Zwaai.  

Gemeente Smallingerland heeft een budget van 550.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe huisvesting voor het Matrix Lyceum. Gestart werd met zes onderbouwleerlingen; inmiddels zijn dat er tien en het volgende schooljaar zullen ruim 20 leerlingen toegelaten worden, waaronder ook bovenbouwleerlingen. De school was tot nu toe gevestigd in de voormalige conciërgewoning van het Drachtster Lyceum.

,,De huidige locatie is voor dit aantal leerlingen veel te krap, uitbreiding is noodzakelijk”, aldus projectleider Gwen van de Stouwe. ,,Met deze onthulling geven we alvast een officieel tintje aan het feit dat de school een nieuw onderkomen en een eigen ingang krijgt”, aldus teamleider Teuny Bosma.