Drachtster zaalvrouwen verliezen titel in verlenging

DRACHTEN Vv Pernis is vrijdagavond kampioen van Nederland geworden. De titel werd tegen Drachtster Boys binnengesleept, maar pas na verlenging.

Vrijdag werd de strijd om het landskampioenschap beslist in de laatste van drie wedstrijden. In een volgeladen SNIJ Noordhal leek Drachtster Boys goed te beginnen, want al binnen een minuut gaf Esther van Toledo een goede pass van achteruit op Marian Meijer. De bal ging net over de spits heen, waardoor de bal voor Bianca Troost was. Meteen keerde het feluk voor de Drachtsters, want de bal werd bij Dounia El Biyar weer in het spel gebracht. Een hoge bal van haar kwam bij Felicia Sedighi terecht. Zij verlengde de bal door de lucht en Jennifer Oliveira rondde de prachtige aanval in stijl af door de bal vervolgens met een volley in de goal te schieten; 0-1.

Niet veel later kwam Esther van Toledo met haar herkenbare dribbel van achteruit opstomen en schoot vervolgens hard van afstand. Bianca Troost kon de bal naast tikken. Al vroeg in de wedstrijd moest Esther van Toledo het strijdveld verlaten. Een ogenschijnlijk zware knieblessure voor de international was een zichtbaar zware klap veel het gehele team. Het probeerde zich te herpakken en dit leidde al snel tot een grote kans. Jessie Prijs kwam vanaf de zijkant naar binnen en schoot op doel. Haar schot werd gekeerd door Troost, maar de rebound kwam voor de voeten van Esra van der Heide. Haar schot belandde echter op de paal.

Met nog zeven minuten op de klok, was het dan toch raak voor de thuisploeg. Uitblinkster Marian Meijer schoot vanaf de zijkant verdekt in de korte hoek raak. Hiermee zette Meijer haar ploeg in haar afscheidswedstrijd weer op gelijke hoogte; 1-1.

Na rust was de eerste kans voor vv Pernis. Jennifer Oliveira zag haar schot naast gaan. Aan de andere kant was Marian Meijer dichtbij, maar Bianca Troost kon er net op tijd tussenkomen. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval op, maar door goed optreden van Anna Reitsma en Bianca Troost bleef de score onveranderd.

Drachtster Boys had het zichtbaar moeilijk. Na het uitvallen van Esther van Toledo leek ook Jessie Prijs niet okselfris en ze moest het veld vaak verlaten na terugkerende kramp. Bij vv Pernis kon Felicia Sedighi de wedstrijd niet hervatten na een harde botsing met Sieta de Vries.

Naarmate de wedstrijd vorderde kon vv Pernis de thuisploeg steeds meer onder druk zetten. Het was dan ook Anna Reitsma die uiteindelijk haar ploeg in de race hield en een aantal keer goed redde op doelpogingen van onder andere Francisca Schols en Dounia El Biyar.

Er volgde twee keer vijf minuten verlenging, omdat er in de tweede helft door beide ploegen niet werd gescoord. In de eerste verlenging liet Jennifer Oliveira gelijk haar klasse zien. Een bal werd achterin niet goed ingeschat door de thuisploeg. Hierdoor kwam Oliviera dichtbij de goal in balbezit. Zij haalde hard uit en zette haar ploeg weer op voorsprong; 1-2. In de tweede verlenging probeerde Drachtster Boys nog met de meevoetballende keeper de druk op te kunnen voeren. Dit lukte redelijk, maar de kansen werden niet meer benut.

Hiermee mocht Drachtster Boys de schaal doorgeven aan vv Pernis, die zich dit jaar landskampioen mag noemen.

Foto’s Romke Visser