Gorredijk sluit seizoen af met winst op Havelte

Gorredijk - Promovendus Gorredijk mocht het seizoen 2017-2018 zondag op eigen veld afsluiten tegen Havelte. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dus werd het onder zeer warme omstandigheden en op een gortdroog veld ook inderdaad een 'afsluitende’ wedstrijd, die eindigde in 4-2

Door het ontbreken van aanvoerder Bergsma posteerde trainer Russchen Mart van der Tuin op het middenveld en speelde Jesmer de Vries in de spits. Voor beiden viel er nog wel iets te halen deze wedstrijd; Mart kon nog topscoorder worden van dit seizoen en Jesmer kon zijn eerste ster behalen. Beiden slaagden daar echter niet in.

De wedstrijd stond verder in het teken van het afscheid van een aantal vaste waarden in en rond het elftal; verdedigers Jorrit Bijker, Jorrit Bijlsma en doelman Sven van der Woude hingen hun voetbalschoenen aan de wilgen; sinds jaar en dag vaste grensrechter Remco Blaauw hanteerde deze
middag voor de laatste keer de vlag en natuurlijk was er de laatste wedstrijd voor trainer Jacob Russchen. Hij was een flink aantal seizoenen verbonden aan de club, promoveerde met het eerste elftal naar de derde klasse en wist dit eerste seizoen in de 3e klasse een prima stabiele middenmoter te worden.

Maar zoals gezegd moest er deze middag ook nog 90 minuten worden gevoetbald onder zeer warme omstandigheden; beide ploegen ontmoetten elkaar een aantal weken geleden ook al en toen mocht Havelte de punten in eigen huis houden, echter deze middag was al snel duidelijk dat Gorredijk dit seizoen waardig wilde afsluiten en een stunt van Havelte slechts een illusie was.

Al in de 9e minuut kwamen de gasten op een 1-0 voorsprong; Hylke Bergsma wist aan de linkerkant goed door te gaan en het 1e doelpunt van deze middag op het bord te zetten; Gorredijk bleef de bovenliggende partij en in de 30e minuut werd door Jelmer Posthumus de score verder uitgebouwd; na een prima aanval werd met een bekeken stiftje de 2-0 op het bord gezet. Voor rust bouwden de Blauw Witten de score nog verder uit door wederom Hylke Bergsma, 3-0.

In de pauze stroomde het terras vol, waren de koude versnaperingen niet aan te slepen en daarna startten beide ploegen aan de laatste 45 minuten van dit seizoen. De scherpte was dan echt al wel van de wedstrijd af en dat bleek ook wel ; in een tijdsbestek van 4 minuten liet de ploeg uit Havelte nog 1x zijn tanden zien; de ploeg wist de achterstand wat dragelijker te maken door 2x snel achter elkaar te scoren en zo was het opeens 3-2. In de 77e minuut was het Mart van der Tuin die de voorzet van links bij de eerste paal binnentikte en de marge weer naar 2 tilde; 4-2.

Beide ploegen vonden het wel welletjes zo en dus was het tijd voor de publiekswissels voor de spelers die afscheid namen; onder luid applaus mochten zij de laatste minuten vanaf de bank toekijken en na precies 90 minuten vond de uitstekende leidsman het ook wel mooi geweest en mochten beide
ploegen ook op het terras plaats nemen.

Zoals gezegd eindige Gorredijk in zijn eerste seizoen in de 3e klasse keurig op een 7e plek en had het bewezen prima op zijn plaats te zijn in deze klasse, waarin Jubbega kampioen werd. Op 12 augustus barst de competitie weer los.