Avond-4-daagse Bakkeveen

BAKKEVEEN - In Bakkeveen wordt van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 juni de 63e avond-4-daagse gehouden.

Elke avond wandel je traditiegetrouw door een mix van natuurgebieden en privé terreinen: bossen, weilanden en heidevelden wisselen elkaar af en soms over een stukje straat.

Het is voor de organisatie een voorrecht dat particulieren (vaak landbouwers) snel toestemming geven om de deelnemers eenmalig over hun terrein te laten wandelen, wat voor een nog grotere afwisseling zorgt. In de routes worden elk jaar ook enkele van de buurdorpen aangedaan: Waskemeer, Wijnjewoude, Siegerswoude en dit jaar waarschijnlijk een stukje Zevenhuizen.

Er doen scholen mee uit waarschijnlijk tien dorpen, met ongeveer 1000 kinderen en hun begeleiders. Steeds meer volwassenen wandelen mee, zij kunnen meteen als eersten om 18 uur starten of na de laatste groep scholieren om 18:30 uur. Er is keuze uit 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. De 15 km is speciaal voor de wat meer ervaren wandelaar.

Maak ’s avonds even een lekker ommetje in de omgeving waarbij je ook over terreinen waar je normaal gesproken niet komt! Gezond en genieten tegelijkertijd. Honden mogen niet mee, dit omdat de routes ook over beschermd gebied en privéterrein voeren. En elke avond is er onderweg een traktatie. De routes zijn bepijld.

Op de laatste avond (de zaterdag!) zijn er natuurlijk weer diverse muziekkorpsen die je verwelkomen. De kosten bedragen € 5,-- per persoon voor 4 dagen wandelen, met medaille!

Meer info en voor-inschrijven: www.bakkeveen.nl/wandel.