ANWB houdt zaterdag Elektrische testdag in Drachten

Drachten - De ANWB haakt aan bij de Elfwegentocht, het plan van Friesland om twee weken lang fossielvrij te gaan reizen in juli om klimaatverandering tegen te gaan.

Zo organiseren de Elfwegentocht en de ANWB gezamenlijk twee elektrische testritdagen op 9 en 10 juni in Friesland waar alle Friezen kennis kunnen maken met elektrisch rijden op de auto en fiets.

Zaterdag is de eerste testdag van tien tot vijf uur bij het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat. Alle Friese ANWB-leden worden uitgenodigd om een proefrit te maken in een elektrische auto en duurzaam reisadvies te ontvangen. Meer info en een inschrijfformulier op www.elfwegentocht.nl/anwb.

Daarnaast geeft de wegenwacht van 1-14 juli alle gestrande reizigers een gratis bandenspanningscheck. Ook neemt de ANWB deel aan verschillende Elfwegentochtparades en de slotparade op 14 juli met een waterstofauto, elektrische auto en een E-bike van de Wegenwacht. Friesland viert De Elfwegentocht van 1-14 juli als feest zonder een druppel benzine of diesel. Vanaf de provinciegrenzen zullen enkel fossielvrije voertuigen het verkeersbeeld bepalen. De Elfwegentocht wordt op 14 juli afgesloten met een wereldrecord: de grootste duurzame parade ooit. De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland.