Sport & spelochtend voor bewoners Talant

Beetsterzwaag - In de woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking van Talant in Beetsterzwaag werd zaterdag een sport & spelochtend gehouden.

Van 10 tot 12 uur was een vrije inloop in de gymzaal aan de Wissel voor alle cliënten die een spelletje wilden spelen of liever wilden toekijken. Onder het genot van muziek en aanmoedigingen werden alle spellen vrolijk doorlopen.

Voor alle deelnemers was een scoreformulier. Hierop kon de score worden bijgehouden en stempels worden verzameld. Het programma bestond uit oud Hollandse spellen, zoals ringwerpen, muntenschuiven, hoeksjoelen en bal gooien, maar ook shuffleboard.

Shuffleboard is een spel waarbij je middels een stok (de cue) 4 schijven over een baan schuift met als doel zoveel mogelijk punten te behalen. Het spel kan zowel individueel als in een team worden gespeeld en is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen in een (rol)stoel.

Naast de spellen was de bewegingsagoog ook aanwezig, zij voorzag iedereen van informatie over gezondheid, gezond eten en bewegen. De sportdag werd georganiseerd door de buurtsportcoaches van Sport in Opsterland.