Zaterdag gaat een auto te water in Gorredijk. En jij kunt er in zitten

Gorredijk - De Stichting Auto te Water houdt zaterdag in zwembad De Delte een training/experience. Deelnemers kunnen in een geprepareerde auto ervaren hoe het is om met een auto in het water te raken. En ze leren ook om er uit te komen.

Jaarlijks raken zo’n 750 a 800 voertuigen in het water. Weet jij hoe te handelen wanneer jou dit overkomt? Of kan jij te hulp schieten wanneer je dit ziet gebeuren? Stichting Auto te Water verzorgt zaterdag in zwembad De Delte twee trainingen, om 12.00 en om 14.00 uur. Stap in de geprepareerde auto tijdens een Auto te Water Experience en neem plaats als bestuurder, bijrijder of passagier.

Nat pak

Je wordt niet zomaar te water gelaten. De korte cursus begint met een theoretisch deel: wat zijn de feiten van een te water geraakte auto? Daarna is het tijd voor de deelnemers om een nat pak te behalen. De training wordt stapsgewijs opgebouwd en na een aantal keren te hebben deelgenomen heb je de mogelijkheid om zelfs geblinddoekt de auto te verlaten in het water.

De echte durfallen kunnen zelfs nog wachten totdat de auto in zijn geheel onder water staat. Dat is niet alleen spannend, maar bovenal leerzaam en effectief. Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer van Stichting Auto te Water een certificaat als bewijs van deelname.

De Experience kost 57,50 euro. Voor meer informatie of direct inschrijven kunnen belangstellenden terecht op de site: https://autotewater.nl/startdata/

Op onze Facebookpagina verloten wij een gratis deelname aan de Experience.