Lindelaar Zorg en Hillie Helpt bundelen hun krachten

Terwispel - Lindelaar Zorg aan de Streek, een kleinschalige woonvorm voor jongeren en jongvolwassenen, gaat de samenwerking aan met Hillie Helpt aan de Visserwei, voor individuele coaching bij dagbesteding voor jong en oud.  

Lindelaar Zorg en Hillie Helpt gaan de krachten bundelen op de boerderij van de Lindelaar aan De Streek. Hier gaan ze samen dagbesteding geven voor kleine groepjes, dus met maximale aandacht voor mensen die net dat extra beetje begeleiding en zorg nodig hebben. Creatief binnen, bezig in de keuken, of buiten met groen en/of dieren. Er is veel mogelijk, aangepast aan de wensen van de clieënten.

Twee erven

De samenwerkende partners hebben samen veel ervaring op het gebied van zorg en activiteiten, een lichte en knusse ruimte waar ze creatieve dingen doen, een ruime keuken, en twee erven waar met groen en dieren gewerkt kan worden. Daarnaast kunnen ze mensen waar mogelijk tegemoet komen met vervoer.

Lindelaar dagbesteding is voor iedereen die coaching bij de invulling van zijn of haar dag kan gebruiken.  Denk hierbij aan (jong-)dementerenden, mensen met niet aangeboren hersenletsel, met stoornissen in het autismespectrum, een lichamelijke handicap of bij overlappingen hiervan. ,,Het gaat er uiteindelijk toch om dat iemand zich thuis voelt, of zich thuis kán voelen op een plek'', legt Zeggelaar uit.

Inloopdag

Om dat te kunnen beoordelen is het goed om eens een kijkje te nemen. Dat kan altijd, liefst na een telefoontje naar 06-46511950 of 06 – 15233365. Donderdag 14 juni is er aan De Streek 38 een inloopdag om de boerderij te zien, vragen te stellen en uitleg te krijgen of om gewoon een praatje te maken. Belangstellenden zijn dan welkom van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur. Er is koffie en thee, en wat lekkers erbij.