Bijenmiddag met imker in Earnewâld

EARNEWÂLD - In Nationaal Park de Alde Feanen wordt woensdag 20 juni tussen 15 en 16.30 uur een bijenmiddag gehouden voor kinderen vanaf 6 jaar.

Onder leiding van natuurgidsen Jacob en Jan en een échte imker leren de deelnemers alles over het bijenvolk. Aanmelden kan uiterlijk dinsdag 19 juni tot 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

Bijen zijn dol op mooie kleurrijke bloemen, hier smullen ze de nectar uit en maken daar honing van. Ben jij nieuwsgierig naar wat er verder gebeurt in zo’n bijenvolk? Kom dan naar de bijenmiddag in Nationaal Park De Alde Feanen! In de doe- en beleeftuin bij het bezoekerscentrum leeft een bijenvolk. De imker vertelt je met veel plezier meer over deze bijzondere en belangrijke diertjes. Kom er achter wat honingslingeren is en maak je eigen unieke bijenwaskaars!

Bijen zijn harde werkers, ze zijn de hele dag druk bezig. Ze vliegen van bloem naar bloem om zoveel mogelijk nectar te verzamelen. Hun vleugels bewegen tijdens het vliegen zo hard dat je ze niet ziet bewegen. Ze slaan wel 200 keer per seconde op en neer! Bijen zijn ook supersnel, ze kunnen wel 30 kilometer per uur vliegen. Dat kun je op de fiets niet bijhouden.